ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ FORUM

Διαβάστε εδώ τις ανακοινώσεις των διαχειριστών του forum.
Locked
User avatar
sonic
Moderator
Moderator
Posts: 12233
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:05 pm
Ομάδα: Κέρκυρα
Location: ATHENS,CORFU
Contact:

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ FORUM

Post by sonic » Mon Feb 26, 2007 6:07 pm

1. Η εγγραφή ενός μέλους στο forum του aokerkyra.com συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή όλων των παρακάτω όρων του Κανονισμού Λειτουργίας του. Τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη οφείλουν να γνωστοποιήσουν πιθανή μη αποδοχή του Κανονισμού μέχρι την 15/3/2007 με προσωπικό μήνυμα (PM) στον Διαχειριστή (Administrator). Η γνωστοποίηση της απόρριψης του Κανονισμού συνεπάγεται και την διαγραφή του μέλους από το forum. Μη γνωστοποίηση της απόρριψης του Κανονισμού μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία θεωρείται αυτομάτως ως αποδοχή του.

2. Η ανάγνωση των συζητήσεων είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες. Η αποστολή σχολίων (posts) ή η απάντηση σε ήδη υπάρχοντα επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένα μέλη του forum. Το aokerkyra.com δεν είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο των σχολίων, καθώς αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά και μόνο τον αποστολέα τους

3. Κάθε μέλος δικαιούται να διατηρεί έναν και μοναδικό λογαριασμό μέλους στο forum. Απαγορεύεται η διατήρηση πολλαπλών λογαριασμών μέλους από το ίδιο φυσικό πρόσωπο.

4. Ο κάθε λογαριασμός χαρακτηρίζεται από το ψευδώνυμο (nickname) και το εικονίδιο (avatar) που επιλέγει το μέλος. Η επιλογή αυτή είναι ελεύθερη, υπόκειται όμως στους πιο κάτω όρους:
α. Το nickname δεν πρέπει να περιέχει υβριστικές λέξεις
β. Το avatar πρέπει να έχει μέγιστες διαστάσεις 120 x 120 pixels
γ. Το avatar δεν πρέπει να εμπίπτει στις παρακάτω κατηγορίες: ρατσιστικά ή φασιστικά σύμβολα, σύμβολα πορνογραφικού περιεχομένου, σύμβολα με προφανή στόχο να προκαλέσουν μέλη του forum για οποιοδήποτε λόγο.
δ. Τα ανωτέρω ισχύουν και για την υπογραφή των Post του μέλους.

5. Η συμμετοχή στις συζητήσεις του forum γίνεται με βασική κατεύθυνση τον σεβασμό προς τη γνώμη των υπόλοιπων συμμετεχόντων και τη διατήρηση της ποιότητας και της ομαλότητας στις συζητήσεις. Ως εκ τούτου, οι παρακάτω ενέργειες θεωρούνται μη αποδεκτές:
α. χρησιμοποίηση υβριστικών χαρακτηρισμών,
β. προσωπικές επιθέσεις σε άλλα μέλη του forum,
γ. προσβλητικά, ειρωνικά ή προβοκατόρικα σχόλια (flame posts),
δ. σχόλια που έχουν ως σκοπό τον εσκεμμένο εκτροχιασμό του κυρίως θέματος και τη δημιουργία αντιπαράθεσης μεταξύ των μελών του forum (trolling),
ε. σχόλια άσχετα με το θέμα του κάθε topic,
στ. εσκεμμένη παραπληροφόρηση,
ζ. ευθεία ή συγκεκαλυμμένη διαφήμιση προϊόντων ή υπηρεσιών,
η. συνεχή και υπερβολική αποστολή μηνυμάτων,
θ. εσκεμμένη πολλαπλή παράθεση του ίδιου post σε ένα ή περισσότερα topics, εσκεμμένη πολλαπλή παράθεση του ίδιου topic σε περισσότερες από μία ενότητες του forum, παράθεση των links για άλλα topics του forum (cross-posting).

6. Η από μέλη του forum επισήμανση posts, τα οποία θεωρούνται ότι εμπίπτουν σε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω κατηγορίες, πρέπει να γίνεται μόνο μέσω ΡΜ στον Διαχειριστή (Administrator) ή τους Συντονιστές (Moderators). Απευθείας υποδείξεις προς άλλα μέλη σχετικά με την καταλληλότητα των posts, με τη μορφή απάντησης στο forum, εμπίπτουν στον κανόνα (β) της παραπάνω παραγράφου.

7. Τα μέλη είναι υπεύθυνα για την τήρηση των παρακάτω κανόνων σχετικά με την εμφάνιση των posts τους (σε περίπτωση παραβίασής τους, ο Administrator και οι Moderators θα προβαίνουν σε επεξεργασία / διαγραφή των posts ή και εφαρμογή του Ποινολογίου όπου απαιτείται):
α. Αποφυγή πολλαπλών συνεχόμενων posts. Αντί αυτού, πρέπει να πραγματοποιείται επεξεργασία (edit) του αρχικού post και προσθήκη του νέου σχολίου σε αυτό.
β. Αποφυγή chat μεταξύ των μελών. Η προσωπική συζήτηση μεταξύ δύο μελών που δεν αφορά το υπόλοιπο forum, δεν σχετίζεται με το θέμα του topic στο οποίο γίνεται και θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσω ΡΜ λογίζεται ως chat.
γ. Αποφυγή χρήσης κεφαλαίων γραμμάτων ή λατινικών χαρακτήρων (greeklish). Αν και είναι κατανοητό ότι για τεχνικούς λόγους η χρησιμοποίηση ελληνικών χαρακτήρων ίσως να μην είναι δυνατή από ορισμένα μέλη, εντούτοις συνιστάται ισχυρά προς τα μέλη που δεν αντιμετωπίζουν τεχνικό πρόβλημα.
δ. Αποφυγή παράθεσης αποσπάσματος (quote) του αμέσως προηγούμενου post.
ε. Αποφυγή αναδημοσίευσης πλήρους κειμένου προερχόμενου από άλλη ιστοσελίδα. Αντί της αντιγραφής και επικόλλησης (copy-paste) ολόκληρου άρθρου, θα πρέπει να προτιμάται η παράθεση του σχετικού link, μαζί με μία πολύ σύντομη περιγραφή του περιεχομένου του.
στ. Αποφυγή δημοσίευσης φωτογραφιών των οποίων το πλάτος υπερβαίνει τα 640 pixels. Σε αυτές τις περιπτώσεις επιτρέπεται μόνο η παράθεση του σχετικού link (με την χρήση των tags "url" αντί για "img").

8. Η μη τήρηση οποιουδήποτε όρου του παρόντος Κανονισμού έχει ως συνέπεια την αναγραφή του υπεύθυνου μέλους στο topic «Ποινολόγιο», ως αποδέκτη πρώτης παρατήρησης. Όταν το ίδιο μέλος προβεί σε δεύτερο παράπτωμα, θα ακολουθείται η ίδια διαδικασία, με το χρήστη να λαμβάνει 2η παρατήρηση. Στην περίπτωση που το ίδιο μέλος δεχθεί και τρίτη κατά σειρά παρατήρηση, θα δέχεται "κόκκινη κάρτα" και θα αποβάλλεται από το forum (ban) για 5 ημέρες. Το ίδιο θα ισχύει και στην 4η παρατήρηση. Στην 5η παρατήρηση ισχύει οριστική αποβολή του μέλους από το forum. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και ανάλογα με τη σοβαρότητα του παραπτώματος, είναι δυνατή η παράκαμψη του Ποινολογίου και η απευθείας αποβολή μέλους από το forum.

9. Ο ρόλος και οι υποχρεώσεις του Administrator και των Moderators έχουν ως ακολούθως:
α. Ο Administrator φροντίζει για την απρόσκοπτη λειτουργία του forum, κρίνοντας αν υπάρχει παραβίαση του Κανονισμού. Έχει την δυνατότητα να επεξεργάζεται, να διαγράφει, να κλειδώνει και να διαχωρίζει τα posts και τα topics. Επίσης έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει ποινές και να διαγράφει (ban) τα μέλη που υποπίπτουν σε παραπτώματα σύμφωνα με τον παρόντα Κανονισμό και το Ποινολόγιο. Τέλος, ο Διαχειριστής καθορίζει την ευρύτερη πολιτική λειτουργίας του forum.
β. Οι Moderators κρίνουν αν υπάρχει παραβίαση του Κανονισμού και έχουν την δυνατότητα να επεξεργάζονται, να διαγράφουν, να κλειδώνουν, να διαχωρίζουν τα posts και τα topics. Επίσης μπορούν να εισηγούνται στον Διαχειριστή, αλλά όχι να επιβάλλουν, ποινές σύμφωνα με το Ποινολόγιο.
γ. O Administrator και οι Moderators έχουν την υποχρέωση να εφαρμόζουν τον Κανονισμό, να αντιμετωπίζουν ισότιμα και αντικειμενικά όλα τα μέλη του forum, να αιτιολογούν με σαφήνεια κάθε παρέμβασή τους και να βοηθούν τα νέα μέλη.
δ. Το forum δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των μελών και του Administrator ή των Moderators, ειδικά όσον αφορά τις με σαφήνεια αιτιολογημένες αποφάσεις τους, αυτές δηλαδή που συνοδεύονται από επεξήγηση και παράθεση του σχετικού όρου του Κανονισμού.

Locked