Αρχική σελίδα » Αναμενόμενη η παραπομπή του Καρατζά
Αναμενόμενη η παραπομπή του Καρατζά
Δευτέρα, 27/11/2006![]() |
| Παραπέμφθηκε ο Καρατζάς © INTIME SPORTS/Σ.Καταπόδης |
| Σχετικοί αγώνες |
|
Ηρακλής - Κέρκυρα 1-0
Super League 2006-2007/12η αγ. 26/11/2006 |
Μετά την απαράδεκτη απόφασή του να δώσει ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Ηρακλή, η παραπομπή του Μπάμπη Καρατζά ήταν αναμενόμενη.
Ο Ευβοιώτης ρέφερι στο 64ο λεπτό του χθεσινού αγώνα στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, αλλοίωσε το αποτέλεσμα, σφυρίζοντας την «εσχάτη των ποινών», όταν σε μπάσιμο του Δημήτρη Μαυρογεννίδη μέσα στην περιοχή από δεξιά, ο Γιώργος Πελαγίας άπλωσε το πόδι για να κόψει τη μπάλα, όμως ο παίκτης του «Γηραιού» -ως έμπειρος που είναι- έπεσε κάτω.
Ο διαιτητής έπρεπε να του δείξει την κίτρινη κάρτα για «θέατρο», αφού προσπάθησε να τον ξεγελάσει. Και μάλιστα, θα ήταν η 2η κίτρινη, αφού ο Μαυρογεννίδης είχε ήδη μία από το 53ο λεπτό, άρα έπρεπε να αποβληθεί.
Αντί αυτού, όμως, ο ρέρερι από την Εύβοια έδειξε την άσπρη βούλα, κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών και του πάγκου τη κερκυραϊκής ομάδας.
Από να έντεκα μέτρα ο Ζοέλ Επαλέ δεν αστόχησε κι έτσι έγινε το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Η ήττα ήλθε εντελώς άδικα για τον ΑΟΚ, που άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία στο χθεσινό ματς. Για μία ακόμη φορά, όμως, η διαιτησία έκανε τη δουλειά της…
Ο πρώτος παρατηρητής διαιτησίας Μ. Μιντιούρης από τις Σέρρες έβαλε γενικό βαθμό 6,30 στον Καρατζά. Ήταν η χαμηλότερη βαθμολογία στη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.
Σημειώνεται, όμως, ότι ο Καρατζάς βαθμολογήθηκε με μόλις 5 στην εφαρμογή του κανονισμού, λόγω της υπόδειξης ανύπαρκτου πέναλτι, που έκρινε τον αγώνα, κι έτσι -όπως ανακοινώθηκε σήμερα- ο 34χρονος διαιτητής παραπέμπεται στο πειθαρχικό όργανο της Κ.Ε.Δ. για να τιμωρηθεί.
Η σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας αναφέρει επακριβώς τα εξής:
«Στον αγώνα Ηρακλής-Κέρκυρα ο διαιτητής Καρατζάς Χ. (ΣΔΠ Εύβοιας) παραπέμπεται στο Π.Ο. γιατί βαθμολογήθηκε με 5 στην εφαρμογή του κανονισμού από τον παρατηρητή του Μιντιούρη Μ. (ΣΔΠ Σερρών)».
Η παραπομπή του Μπάμπη Καρατζά και η ενδεχόμενη τιμωρία του, δικαιώνουν μεν την κερκυραϊκή ομάδα, αλλά μόνον ηθικά, αφού βαθμό ή βαθμούς δεν παίρνει. Διότι η ιστορία έγραψε… Ηρακλής – Κέρκυρα 1-0.
Όσον αφορά τον τέταρτο διαιτητή του χθεσινού ματς, Λάζαρο Πολατιάν (Πέλλας), ο κ. Μιντιούρης τον βαθμολόγησε με 7,50.
Επίσης, οι επόπτες του αγώνα Ηρακλής - ΑΟ Κέρκυρα, δηλαδή ο Πειραιώτης Α. Πασπαλιάρης και η Ευβοιώτισσα Χρύσα Μαργαρίτη, πήραν και οι δύο βαθμό 8, από τον δεύτερο παρατηρητή διαιτησίας Δ. Καλύβα (Βοιωτίας).
Ας δούμε τι βαθμό πήραν οι ρέφερι της 12ης αγωνιστικής, όπου την καλύτερη διαιτησία είχε ο Κερκυραίος Τάσος Κάκος:
• ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 4-0:
Τάσος Κάκος 8,7
• ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ 1-0:
Γιώργος Κασναφέρης 8,5
• ΙΩΝΙΚΟΣ - ΟΦΗ 0-2:
Ρωμανός Κοντογιαννίδης 8,3
• ΑΙΓΑΛΕΩ - ΑΕΚ 1-2:
Δημήτρης Καλόπουλος 8,2
• ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΡΗΣ 0-1:
Κώστας Φινοκαλιώτης 7,5
• ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-0:
Γιώργος Ζολώτας 7,4
• ΠΑΟ – ΑΠΟΛ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 3-2:
Κώστας Ζανετίδης 7,05
• ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0:
Χαράλαμπος Καρατζάς 6,30
(Σημείωση: Ο Καρατζάς και ο Ζανετίδης παραπέμπονται στο πειθαρχικό όργανο της Κ.Ε.Δ. για να τιμωρηθούν, ενώ ο Ζολώτας τίθεται σε διαθεσιμότητα).
Χρήστος Γραμμένος







