Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Συντελεστές | Forum | Blogs | Gallery | 'Υμνος
Αρχική σελίδα » Δυσαρέσκεια στον κόσμο του ΑΟ Κέρκυρα

Δυσαρέσκεια στον κόσμο του ΑΟ Κέρκυρα

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης, σε καιρούς χαλεπούς και δύσκολους για την κοινωνία, οι Ανώνυμες Εταιρίες οφείλουν να «προσαρμοστούν» στα δεδομένα της εποχής, αν θέλουν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους και αν θέλουν να εξακολουθούν και στο μέλλον να πωλούν τα προϊόντα τους. Αλλά αυτό φαίνεται πως δεν νοιάζει και τόσο πολύ την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία «ΑΟ Κέρκυρα»!

Πέμπτη, 08/12/2011
Δυσαρέσκεια στον κόσμο του ΑΟ Κέρκυρα
© Σ.Καταπόδης
 
Σχετικές κατηγορίες
Editorial
 
Σχετικοί αγώνες
Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-4
SuperLeague 2011 - 2012/13η αγ. 11/12/2011

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης, σε καιρούς χαλεπούς και δύσκολους για την κοινωνία, οι Ανώνυμες Εταιρίες οφείλουν να «προσαρμοστούν» στα δεδομένα της εποχής, αν θέλουν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους και αν θέλουν να εξακολουθούν και στο μέλλον να πωλούν τα προϊόντα τους. Αλλά αυτό φαίνεται πως δεν νοιάζει και τόσο πολύ την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία «ΑΟ Κέρκυρα»!

(Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ)

Διότι παρατηρείται πως σε κάποιες περιπτώσεις η ΠΑΕ Κέρκυρα αντί να αντιληφθεί τα προβλήματα του φίλαθλου κόσμου της ομάδας, αντί να «πλασάρει» με το χαμηλότερο δυνατό κόστος το «προϊόν» της, αντιθέτως το προσφέρει σε υπερβολικές τιμές.

ΑΟ Κέρκυρα – Ολυμπιακός παίζουν την Κυριακή και η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ έβαλε τα εισιτήρια στην τιμή των 40 ευρώ για τη μεγάλη κερκίδα και των 25 ευρώ για τη μικρή. Την ίδια στιγμή που ορισμένοι μεγάλοι σύλλογοι της χώρας, όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, αφουγκραζόμενοι τη δυσχέρεια του κόσμου, βάζουν γενική είσοδο 10 ευρώ. Για όλους.

Για να αντιληφθεί κανείς την εξωφρενική διαφορά, απλά θα επισημάνουμε το εξής. Στο αμέσως προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι του ΑΟ Κέρκυρα, κόντρα στον Εργοτέλη, τα εισιτήρια κόστιζαν 20 ευρώ για τη μεγάλη κερκίδα και 10 για τη μικρή. Ενώ τώρα, με τον Ολυμπιακό, τα μεν εισιτήρια για τη μεγάλη εξέδρα αυξήθηκαν κατά 100%, τα δε εισιτήρια για τη μικρή εξέδρα πήραν αύξηση κατά 150%.

Βέβαια, η ΠΑΕ Κέρκυρα ξέρει ότι σε αυτό τον αγώνα το γήπεδο θα γεμίσει. Διότι έρχεται στο νησί ο μεγάλος Ολυμπιακός. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας και «Ευρωπαίος» Ολυμπιακός. Οπότε, είναι βέβαιο πως ο κόσμος θα… κατηφορίσει προς την Γαρίτσα και οι «Φαίακες» θα βάλουν «ζεστό» χρήμα στο ταμείο τους…

Όμως, εδώ υπάρχει θέμα! Η Κέρκυρα είναι ένα νησί που ζει κυρίως από τον τουρισμό, άρα τον χε4ιμώνα υπάρχει «νέκρα» στον τομέα αυτό. Υπάρχει πάρα πολύς άνεργος κόσμος, ενώ από εκείνους που έχουν την τύχη να δουλεύουν, το μεροκάματο βγσίνει δύσκολα. Επομένως, σε έναν τόπο όπου τα λεφτά κινούνται με τα… χίλια ζόρια, άραγε πόσοι έχουν τη δυνατότητα και την πολυτέλεια να διαθέσουν 40 ή 25 ευρώ για ένα ματς μιάμισης ώρας; Και άμα θέλει να πάει στο γήπεδο ο γονιός με το παιδί του, άραγε έχουν την ευχέρεια να δώσουν 80 ή 50 ευρώ για δύο εισιτήρια; Και για να πάνε που; Ούτε στο «Καμπ Νόου», ούτε στο «Ολντ Τράφορντ», ούτε καν στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Αλλά υπάρχει ο φόβος ότι την Κυριακή το ΕΑΚ Κέρκυρας θα μετατραπεί σε… «Γ. Καραϊσκάκης»! Και ακολούθως εξηγούμε γιατί το αναφέρουμε αυτό.

Είπαμε, την Κυριακή έρχεται στην Κέρκυρα ο Ολυμπιακός των τίτλων και των αστέρων. Κι επειδή είναι ένας λαοφιλέστατος σύλλογος, παρουσιάζεται η πολύ μεγάλη ευκαιρία στους οπαδούς του (εδώ στο νησί και στις γύρω από αυτό περιοχές) να έρθουν στο γήπεδο για να τον δουν, να τον υποστηρίξουν, να τον αποθεώσουν. Και πάρα πολλοί έχουν σπεύσει από νωρίς να… κλείσουν θέση στο ΕΑΚΚ, καθώς τα εισιτήρια τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την Παρασκευή 2/12, δηλαδή 10 μέρες πριν την τέλεση του αγώνα.

Την ίδια ώρα, αρκετοί φίλαθλοι του ΑΟ Κέρκυρα που θέλουν να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους και που δεν έχουν διαρκείας, είναι πιθανό να μείνουν… στην απ’ έξω, είτε επειδή το εισιτήριο είναι πολύ ακριβό, είτε επειδή υπάρχει και το ενδεχόμενο να μη βρουν θέση!

Εάν, λοιπόν, οι φόβοι επαληθευτούν και το ΕΑΚ Κέρκυρας «ντυθεί» στα ερυθρόλευκα, ναι μεν η κερκυραϊκή ΠΑΕ θα πάρει μεγάλη οικονομική ανάσα, αλλά ταυτόχρονα το γήπεδο θα μετατραπεί και σε έδρα του Ολυμπιακού. Και αυτό θα είναι κόντρα στα συμφέροντα της κερκυραϊκής ομάδας! Τι εννοούμε;

Στον Ολυμπιακό θα υπάρχει μια μικρή κόπωση από τον αγώνα της Τρίτης με την Άρσεναλ. Πιθανόν και οι «ερυθρόλευκοι» να υποτιμήσουν κάπου τον ΑΟ Κέρκυρα, δεδομένου ότι βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία. Οπότε, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κερκυραϊκή ομάδα να «χτυπήσει» το παιχνίδι και να πάρει ένα υπερπολύτιμο αποτέλεσμα. Άλλωστε, στα δύο προηγούμενα ματς, που ήταν εκτός έδρας με επίσης μεγάλους αντιπάλους (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), απέδειξε ο ΑΟ Κέρκυρα ότι έχει τον τρόπο, έστω και παίζοντας παθητικά, να διεκδικήσει θετικο αποτέλεσμα. Όμως, εάν η ομάδα του νησιού μας την προσεχή Κυριακή θα παίξει στην έδρα της, αλλά θα είναι σαν να αγωνίζεται εκτός, τότε η προσπάθειά της θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, δεδομένης και της πολύ μεγάλης δυναμικότητας του αντιπάλου.

Η ΠΑΕ Κέρκυρα ουσιαστικά ζημιώνει την ίδια της την ομάδα, βάζοντας τόσο ακριβές τιμές στα εισιτήρια, που θα είναι δύσκολο να ανταποκριθούν πολλοί από τους τακτικούς φίλαθλούς της, και παράλληλα ανοίγοντας τις θύρες για όλο ανεξαιρέτως τον κόσμο, άρα μπορούν να μπουν όσοι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας το επιθυμούν, σε ένα γήπεδο εξαιρετικά μικρής χωρητικότητας.

Φαίνεται πως η ΠΑΕ Κέρκυρα αγνοεί ότι το κυριακάτικο παιχνίδι δεν είναι φιλικό. Αλλά είναι ένα πολύ κρίσιμο ματς Πρωταθλήματος και η ομάδα μας έχει τεράστια ανάγκη από βαθμούς. Είναι ένας αγώνας… ο θάνατός σου, η ζωή μου! Επομένως, έπρεπε πρώτα και πάνω απ’ όλα να κοιτάξουμε το συμφέρον της ομάδας μας. Και όχι την κονόμα…

Βέβαια, είναι αλήθεια ότι η ΠΑΕ τα χρειάζεται αυτά τα χρήματα από τα εισιτήρια, ώστε να μπορεί η ομάδα να λειτουργεί εύρυθμα. Αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος, με αυτό που γίνεται τώρα, ο φίλαθλος κόσμος της να αγανακτήσει και να απομακρυνθεί. Και σε επόμενους εντός έδρας αγώνες , κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους, να έχουμε και πάλι εντελώς άδειες κερκίδες. Και να κάνουμε νέο αρνητικό ρεκόρ, μετά τα 196 εισιτήρια που κόψαμε με τον Ατρόμητο.

Θα πρέπει οι επικεφαλείς του ΑΟ Κέρκυρα να κατανοήσουν ότι το Πρωτάθλημα δεν περιλαμβάνει μόνον τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Να κατανοήσουν ότι θα πρέπει να δελεάζουν τον κόσμο για να πηγαίνει στο γήπεδο και στους 15 αγώνες. Και αυτό δεν πρόκειται να το πετύχουν όταν (έστω και σποραδικά) βάζουν τιμές στα εισιτήρια που είναι τουλάχιστον απαράδεκτες για την τσέπη ενός μέσου φίλαθλου.

Φυσικά, δεν αποκλείεται κάπου να διαψευστούμε. Δηλαδή, μπορεί την Κυριακή οι οπαδοί του ΑΟ Κέρκυρα να σπεύσουν στο γήπεδο και να γίνουν ο 12ος παίκτης της ομάδας τους, ώστε αυτή να αποσπάσει ένα καλό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε το κλίμα που επικρατεί, την ανησυχία και τα μηνύματα που λαμβάνουμε από πολύ κόσμο του ΑΟ Κέρκυρα. Μηνύματα δυσαρέσκειας για την τακτική που ακολουθεί η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, η οποία θέλοντας ή μη «εξυπηρετεί» την αντίπαλη ομάδα…
Προηγούμενος Αγώνας
2 - 1
ΠανθρακικόςΚέρκυρα
Superleague 30η αγωνιστική
Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής
Κυριακή, 21/04/2013
περισσότερες πληροφορίες >>
Βαθμολογία
Θ.ΟμάδαΒαθμ.Αγ.
1.Ολυμπιακός7730
2.Π.Α.Ο.Κ.6230
3.Αστέρας Τρίπολης5630
4.Ατρόμητος4630
5.Π.Α.Σ. Γιάννενα4430
6.SKODA Ξάνθη4030
-.Παναθηναϊκός4030
8.Πανθρακικός3630
-.Πανιώνιος3630
-.Πλατανιάς3630
11.Λεβαδειακός3430
12.Άρης3330
-.Βέροια3330
14.Ο.Φ.Η.3230
15.Α.Ε.Κ.3030
16.Κέρκυρα2030
Copyright www.aokerkyra.com 2003-2008
Οποιαδήποτε χρήση κειμένων πρέπει να συνοδεύεται από αναφορά στην πηγή (www.aokerkyra.com) και τον συντάκτη. H ιστοσελίδα αυτή δεν εκφράζει θέσεις και απόψεις της Α.Ο.Κέρκυρα ΠΑΕ, ούτε είναι συλλογικό όργανο των φιλάθλων της ομάδας. Τα ενυπόγραφα κείμενα εκφράζουν προσωπικές απόψεις του υπογράφοντα.