Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Forum | Gallery | 'Υμνος
Αρχική σελίδα » Στάση εργασίας για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων

Στάση εργασίας για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων


Σάββατο, 13/04/2013
 
Σχετικοί αγώνες
Π.Α.Σ. Γιάννενα - Α.Ο. Κέρκυρα 1-0
Superleague/29η αγ. 14/04/2013


Με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε βάρος αθλητικών συντακτών, η ΕΣΗΕΑ, έπειτα από πρόταση του ΠΣΑΤ, κήρυξε στάση εργασίας 15 λεπτών κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών της 29ης αγωνιστικής της Super League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ύστερα από πρόταση του ΠΣΑΤ, κηρύσσει στάση εργασίας 15 λεπτών στη διάρκεια των αγώνων της 29ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013. Η στάση εργασίας, που είναι προειδοποιητική, κηρύσσεται λόγω των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων κατά δημοσιογράφων, με πρόσφατα τα δυο κρούσματα, στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρονται έντονα για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις που στόχο έχουν να χειραγωγήσουν τον Τύπο και την ενημέρωση και να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού. Προειδοποιούν δε, πως αν οι αρμόδιες κρατικές αρχές, αλλά και οι αρχές του ποδοσφαίρου, δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν παρόμοιες καταστάσεις, η απάντηση του δημοσιογραφικού κόσμου θα είναι πιο σκληρή και οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ καλούν τους διευθυντές και τους συναδέλφους μας στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και στις ιστοσελίδες, να τηρήσουν τη στάση εργασίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 19:05 την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 και θα διαρκέσει για 15 λεπτά. Στη διάρκεια της στάσης δεν θα υπάρχει καμία ενημέρωση και με τον τρόπο αυτό ο δημοσιογραφικός κόσμος θα διατρανώσει τη αντίθεσή του στις επιθέσεις κατά των συναδέλφων μας, στηρίζοντας την προσπάθεια για ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ζητούν από όλους να καταδικάσουν τη βία απΆ όπου και αν προέρχεται κα να στηρίξουν την ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση που είναι πυλώνας της δημοκρατίας. Ζητούν ακόμη από τις αρμόδιες αρχές να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι ένοχοι και να μην καταλήξουν στο αρχείο και αυτές οι υποθέσεις των ξυλοδαρμών και των επιθέσεων κατά συναδέλφων, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα πέπλο σιωπής και ατιμωρησίας, η οποία αποθρασύνει τόσο τους φυσικούς, όσο κυρίως, τους ηθικούς αυτουργούς.

Από τις αρχές του ποδοσφαίρου ζητούν να δημιουργήσουν συνθήκες ασφάλειας στα γήπεδα, προάγοντας έτσι την ελεύθερη ενημέρωση. Από την αθλητική δικαιοσύνη ζητάμε να μην θέτει ελαφρά τη καρδία στο αρχείο τις υποθέσεις αυτές, αθωώνοντας φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν στη βία και να επιδεικνύουν συναδελφική αλληλεγγύη καταγγέλλοντας αμέσως οποιοδήποτε περιστατικό βίας ή εκφοβισμού τους απΆ όπου κι αν προέρχεται. Γιατί τόσο οι φυσικοί, όσο και οι ηθικοί αυτουργοί επιδιώκουν τη σιωπή και τη δράση στο παρασκήνιο».
Επόμενος Αγώνας
Α.Ε. ΦαιάκωνΑ.Ο. Κέρκυρα
Κύπελλο ΕΠΣΚ
Δημοτικό Γήπεδο Παλαιοκαστριτών
Σάββατο, 26/09/2020
Ώρα : 16.30
περισσότερα >>
Προηγούμενος Αγώνας
1 - 0
Α.Ο. ΚέρκυραΑστέρας Λιαπάδων
Φιλικό
Δημοτικό Γήπεδο Κοντοκαλίου
Σάββατο, 19/09/2020
περισσότερα >>
gallery >>
Βαθμολογία
Θ.ΟμάδαΒαθμ.Αγ.
1.Α.Ο. Κέρκυρα00
-.Ομόνοια Γαστουρίου00
-.Άρης Μέσης00
-.Κοντόκαλι00
-.Π.Α.Ο. Σφακιανάκη00
-.Ατρόμητος Άφρας00
-.Κεραυνός Ποταμού00
-.Μέγας Αλέξανδρος00
-.ΑΠΣ Θύελλα00
Top Scorers
ΠοδοσφαιριστήςΓκολ
Copyright www.aokerkyra.com 2020
Οποιαδήποτε χρήση κειμένων πρέπει να συνοδεύεται από αναφορά στην πηγή (www.aokerkyra.com) και τον συντάκτη.