Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Forum | Gallery | 'Υμνος
Αρχική σελίδα » Τα πάντα… ρευστά στη Football League!

Τα πάντα… ρευστά στη Football League!

Η διοργανώτρια αρχή της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας κάνει προγραμματισμό  για τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος με 28 ομάδες. Όμως, τι θα γίνει στο πολύ σοβαρό ενδεχόμενο που δεν πάρουν άδεια συμμετοχές κάποιες απ΄αυτές;

Τρίτη, 02/07/2013
Τα πάντα ρευστά στη Football League
 
Σχετικές κατηγορίες
Διοργανώτρια Αρχή

Η διοργανώτρια αρχή της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής Κατηγορίας κάνει προγραμματισμό για τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος με 28 ομάδες. Όμως, τί θα γίνει στο πολύ σοβαρό ενδεχόμενο που δεν πάρουν άδεια συμμετοχής κάποιες απΆ αυτές;

Το πλάνο της Football League για την επόμενη αγωνιστική σαιζόν προβλέπει τον καταρτισμό δύο Ομίλων των 14 σωματείων, κατανεμημένα με γεωγραφικά κριτήρια. Επειδή, όμως, πολλά έχουμε δει σΆ αυτή την Κατηγορία, ας μην το δέσουμε… σκοινί-κορδόνι πως αυτό θα συμβεί!

Όχι ότι ξαφνικά υπάρχει άλλη πρόθεση, αλλά επειδή τέθηκε ένα ζήτημα, που πρέπει να ξεπεραστεί. Αυτό των αδειοδοτήσεων. Όπως, λοιπόν, έχει αποφασιστεί, στη Football League θα μπουν κάποια δεδομένα ώστε να συμμετάσχει μία ομάδα σε αυτή. Μη φανταστείτε πως θα υπάρχουν κριτήρια… α λα Super League, όμως θα χρειαστούν ορισμένες προϋποθέσεις. ΓιΆ αυτό άλλωστε συστάθηκε από το Δ.Σ. της διοργανώτριας μία επιτροπή, για να έχει σχετική επαφή με την ΕΠΟ.

Γηπεδικά θέματα και άλλα τέτοια, «κουτσά-στραβά» διορθώνονται. Υπάρχει, όμως, το… αγκάθι του ότι θα χρειαστεί για τις 28 ΠΑΕ μετοχικό κεφάλαιο ύψους 500.000 ευρώ. Αυτό θα είναι και το βασικό κριτήριο για να πάρει άδεια ένα σωματείο. Κι εδώ αρχίζουν τα... ζόρια! Η… πιάτσα δεν παίρνει... όρκο πως πολλοί σύλλογοι -και όχι μόνο εκείνοι που ανεβαίνουν από τη Football League 2- μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάτι τέτοιο.

Αυτός άλλωστε είναι κι ένας λόγος που δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία από την 8η θέση και κάτω. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε, ενώ αυτό δημιουργεί σενάρια για την επόμενη ημέρα. Και «ερωτηματικά». Για παράδειγμα, τί θα γίνει αν βρεθούν τέσσερις μίνιμουμ ομάδες που δεν πάρουν άδεια.

Δηλαδή, η Κατηγορία θα χωριστεί τότε σε δύο Ομίλους των 12; Υπάρχουν κάποιες «φωνές» που αναφέρουν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να βαδίσουμε στην… πεπατημένη της σαιζόν που πέρασε. Δηλαδή, του ενός Ομίλου.

Πάντως, ακόμη όλα είναι ανοιχτά και οι όποιες σκέψεις-προτάσεις αναφέρονται σε φιλολογικό επίπεδο.

Επαναλαμβάνουμε, προς το παρόν δεν υπάρχει πρόθεση από τη διοργανώτρια να «ανατραπεί» η δημιουργία δύο Ομίλων. Αν, όμως, προκύψουν πολλές ομάδες με προβλήματα στους φακέλους και τις αδειοδοτήσεις, τίποτα δεν αποκλείεται. Και μη σκεφτείτε πως δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια. Μιλάμε για μία Κατηγορία, που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει play-offs τέλη Ιουλίου και μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος οι ομάδες από 18 έγιναν… 21. Τα πάντα γίνονται!





Επόμενος Αγώνας
Α.Ο. ΚέρκυραΠοσειδώνας Βιταλάδων
Κύπελλο ΕΠΣΚ
Δημοτικό Γήπεδο Κοντοκαλίου
Σάββατο, 03/10/2020
Ώρα : 16.30
περισσότερα >>
Προηγούμενος Αγώνας
3 - 3
Α.Ε. ΦαιάκωνΑ.Ο. Κέρκυρα
Κύπελλο ΕΠΣΚ
Δημοτικό Γήπεδο Παλαιοκαστριτών
Σάββατο, 26/09/2020
περισσότερα >>
Βαθμολογία
Θ.ΟμάδαΒαθμ.Αγ.
1.Α.Ο. Κέρκυρα00
-.Ομόνοια Γαστουρίου00
-.Άρης Μέσης00
-.Κοντόκαλι00
-.Π.Α.Ο. Σφακιανάκη00
-.Ατρόμητος Άφρας00
-.Κεραυνός Ποταμού00
-.Μέγας Αλέξανδρος00
-.ΑΠΣ Θύελλα00
Top Scorers
ΠοδοσφαιριστήςΓκολ
Copyright www.aokerkyra.com 2020
Οποιαδήποτε χρήση κειμένων πρέπει να συνοδεύεται από αναφορά στην πηγή (www.aokerkyra.com) και τον συντάκτη.